5 tipp, hogy az iTunes 11 hasonlítson a korábbi verziókra

Amikor először elindítottad az új iTunes-t, úgy érezhetted magad, mint Alice csodaországban. Minden máshova került, mint amit megszoktál az elmúlt több, mint 10 évben. Kétségtelenül az Apple most újította meg először igazán az iTunes kezelését, ami sokaknak tetszhet, de a régi rókáknak itt van pár tipp, hogy miként lehet otthonosabbá tenni kedvenc zenelejátszónk:

1) Listanézet visszaállítása

Az új albumnézet igen látványos, de sokak számára a listanézet átláthatóbb, szerencsére az Apple meghagyta a lehetőséget ennek visszaállítására. Csak kattints a Dalok menüpontra a navigációs soron, és máris egy picit közelebb kerültél a célhoz.

NewImage

További tippekért katt:

2) Az szeretett oldalsávunk

Az iTunes jelképe volt sokáig az oldalsáv, az Apple ellenben úgy döntött a 11-es változatnál, hogy alapértelmezésben elrejti azt. Szerencsére mindössze 2 kattintással visszahozható régi barátunk. Nézet→Oldalsáv megjelenítése vagy az ⌥⌘S billentyűkombináció visszahozza a navigációt gyorsító barátunk, aki a 11-es verziójú iTunes-ban visszakapta a 2010-ben elvesztett színeit. 

NewImage

3) Állapotsor megjelenítése

Korábban az iTunes főablakának alján volt egy állapotsor, ami megmondta, hogy mennyi zenénk van, és hogy azt mennyi ideig tudnánk hallgatni. Ez az opció sem lett kigyilkolva az iTunes 11-ből, csak alapértelmezésben kikapcsolásra került, hasonlóan a Safarihoz. A Nézet menü Állapotsor megjelenítése menüponttal, vagy a  ⌘/ billentyűkombóval visszahozható. 

NewImage

4) Kérem vissza a Podcastjaim!

Az iTunes alapértelmezésben nem mutatja a Podcast-okat ezentúl, amennyiben ezt vissza szeretnénk állítani, csak nyissuk meg a Beállításokat és kattintsuk be a pipát a Podcastok előtt és máris visszatérnek. A Beállítások az iTunes menüből vagy a ⌘, billentyűkombóval érhető el. 

NewImage

5) Kevesebb csicsát kérnék!

Bár sokaknak tetszik az új albumnézet, melyben az albumok háttere felveszi az album borítójának főbb színeit, mások inkább preferálnák a fehér alapon fekete betűket. Szerencsére rájuk is gondolt az Apple, így a Beállításokból ez a funkció is kikapcsolható, mindössze egy pipát kell kivennünk az “Egyéni színek használata a megnyitott albumokhoz, filmekhez stb.” elől. 

NewImage

Sikerült visszahozni az elveszettnek hitt kedvenc lejátszód? 

Reklámok

Kosztalma névjegye

Apple fan
Kategória: mac os x
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s